ßßß
góra roszponki,kilka garści pomidorków daktylowych,opakowanie sera halloumi,sok z cytryny,sól,oliwa.Opłukaną i osuszoną roszponkę Irena wrzuciła do dużej miski. Dodała do tego umyte i osuszone pomidorki.S er p okroiła w plastry i ułożyła je na patelni, na której wcześniej rozgrzała oliwę. Kiedy ser się smażył, Irena przygotowała sos winegret - wymieszała sok z połowy cytryny z odrobiną soli i oliwą. Proporcji nie podam, ale wyglądało mi na mniej więcej 1 część soku, 3 części oliwy.Usmażony na złoto ser powędrował na sałatę z pomidorkami, a całość została polana sosem winegret.Wydawało mi się, że nie jestem głodna;-) Zapach sera, słodycz pomidorków, a do tego przepyszny chrupiący ciemny chleb z ziarenkami wszelakimi. Bajka! Z pewnością przepis dołączy do moich ulubionych.