ßßß Cookit - przepis na Gotowanie

Gotowanie

nazwa

Wykonanie

Witajcie Kochani! Dzisiaj jest 11 dzień mojej diety (mojej i M.). Jemy regularnie (jak nigdy!), na słodycze nawet nie patrzymy :D Nie jest to bardzo rygorystyczna dieta, najadamy się, ale zdrowo i z umiarem. Do tego robimy 6 Weidera i...efekty już widać.
Na początku ćwiczeń zrobiliśmy zdjęcia swoich brzuchów, wczoraj porównaliśmy ze stanem aktualnym i naprawdę trochę się wciągnęły, wyrzeźbiły. Szczególnie mój pociążowy brzuch;)
Postaramy się dotrwać do końca (42 dni) i zobaczymy jakie będą efekty. Zamierzam się zważyć za jakiś tydzień, ale M. już wie, że schudł 1 , 5 kg.
Z tego powodu w kuchni spędzam nieco mniej czasu, ale zamierzam się poprawić. Dzisiaj mam dla Was zdrowe - zielone pesto. Inspiracją był przepis z bloga I love tofu
Potrzebujemy:
250 g roszponki
100 g płatków migdałów (lub migdałów w słupkach)
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
1 duży listek bazylii
sól i pieprz
kilka kropli soku z cytryny
Roszponkę i bazylię myjemy i dokładnie osuszamy. Od roszponki odcinamy gałązki. Liście miksujemy blenderem, dodajemy obrany i pokrojony w plasterki ząbek czosnku i jeszcze raz miksujemy. Do tego dodajemy migdały, sól, pieprz i ponownie całość miksujemy. Na koniec dolewamy oliwę z oliwek i sok z cytryny i ostatni raz miksujemy całość na jednolitą masę.
Pesto idealnie pasuje do kanapek, ale również jako dodatek do makaronów.
Możecie również dodać do niego nieco jogurtu naturalnego lub greckiego i podawać jako dip do potraw. Smacznego:)
Źródło:http://www.kuchnia-elexis.com/2013/04/pesto-z-roszponki-i-migdaow-dieta-dzien.html