Wykonanie
Witajcie Kochani! Dzisiaj jest 11 dzień mojej diety (mojej i M.). Jemy regularnie (jak nigdy!), na
słodycze nawet nie patrzymy :D Nie jest to bardzo rygorystyczna dieta, najadamy się, ale zdrowo i z umiarem. Do tego robimy 6 Weidera i...efekty już widać.Na początku ćwiczeń zrobiliśmy zdjęcia swoich brzuchów, wczoraj porównaliśmy ze stanem aktualnym i naprawdę trochę się wciągnęły, wyrzeźbiły. Szczególnie mój pociążowy brzuch;)Postaramy się dotrwać do końca (42 dni) i zobaczymy jakie będą efekty. Zamierzam się zważyć za jakiś tydzień, ale M. już wie, że schudł 1 , 5 kg.Z tego powodu w kuchni spędzam nieco mniej czasu, ale zamierzam się poprawić. Dzisiaj mam dla Was zdrowe - zielone pesto. Inspiracją był przepis z bloga I
love tofu
Potrzebujemy:250 g
roszponki100 g
płatków migdałów (lub
migdałów w słupkach)2 łyżki
oliwy z oliwek1 ząbek
czosnku1 duży listek
bazyliisól i
pieprzkilka kropli
soku z cytrynyRoszponkę i
bazylię myjemy i dokładnie osuszamy. Od
roszponki odcinamy gałązki. Liście miksujemy blenderem, dodajemy obrany i pokrojony w plasterki ząbek
czosnku i jeszcze raz miksujemy. Do tego dodajemy
migdały,
sól,
pieprz i ponownie całość miksujemy. Na koniec dolewamy
oliwę z oliwek i
sok z cytryny i ostatni raz miksujemy całość na jednolitą masę.Pesto idealnie pasuje do kanapek, ale również jako dodatek do
makaronów.Możecie również dodać do niego nieco
jogurtu naturalnego lub greckiego i podawać jako dip do potraw. Smacznego:)