ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogroch żółty w połówkach 250 gramówjajka 1 sztukbułka tarta 5,55,5 łyżek stołowychnatka pietruszki 0,5 pęczekczosnek 2 ząbkicurry łagodna 1 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Opłukany, osączony groch zalać wodą i gotowac na małym ogniu do miękkości (ok. 30 minut). Osączony groch zmiksować. Upłukana, osączoną natkę drobno posiekać i dodać do masy grochowej. Wbić jajko, wsypac tyle bułki, aby można było uformować kotlety. Doprawić do smaku curry, rozdrobnionym czosnkiem, solą oraz pieprzem. Mokrymi dłońmi uformować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać z surówkami z sezonowych warzyw.Uwagi:Groch ugotuje się szybciej, jeśli się go zaleje wrzątkiem i po zostawić na 20 minut. Gotować należy w świeżej wodzie.Kotlety zamiast smażyć można upiec w piekarniku, będą wtedy delikatniejsze.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kotlety weg.Kuchnia PolskaKomentarze:Autor: emiData: 2010-01-25naprawde smaczneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: