Wykonanie
sałatę lodowąpomidoraogórkastarty
żółty serpierś z kurczakasos:
jogurt naturalnyczosnekprzyprawy:
papryka,
curry,
pieprz czarny,
sól.Na grzankę:ciabatta
oliwa z oliwekstarty
żółty seroregano,
bazyliaPierś z kurczaka obtocz w przyprawach i smaż na
oleju na małym ogniu, trochę dłużej to zajmie ale pierś będzie bardziej soczysta. Porwij
sałatę i ułóż na talerzu, obok dodaj
pomidora i
ogórka, pokrojonego tak jak lubisz. Dodaj kawałki
piersi z kurczaka i całość posyp garścią startego
żółtego sera.Sos: wymieszaj
jogurt naturalny z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem, dodaj
pieprz,
sól, zamieszaj.Można podawać z grzaneczkami, lub tak jak podał M z ciabattą. Połówkę bułeczki posmaruj
oliwą, posyp
oregano i
bazylią, posyp startym
żółtym serem i włóż do piekarnika na 5 minut.Smacznego!