Wykonanie
40 DAG
PARÓWEK DROBIOWYCH3
CEBULE3 ZĄBKI
CZOSNKU5 ŁYŻEK
OLIWY LUB
OLEJUPUSZKA
POMIDORÓW KROJONYCH1 L
BULIONUSOK Z PÓŁ
CYTRYNYŁYŻECZKA
CUKRU (
MIODU)
SÓL,
PIEPRZ, ODROBINA
TYMIANKU,
PRZYPRAWA BARBECUE (GRILLOWA) DO SMAKUŁYŻKA
MĄKI
WYKONANIE
Parówki obrać z osłonek, pokrajać w 8 cm kawałki, każdy naciąć z obu stron na krzyż.Przyrządzić sos: do rondla wlać
olej, mocno rozgrzać, dodać posiekaną jak najdrobniej
cebulę i
czosnek, zeszklić. Następnie wsypać
mąkę, dodać
pomidory krojone z puszki i mieszając rozprowadzić
bulionem. Dodać wszystkie
przyprawy z przewagą
przyprawy barbecue, włożyć
parówki i pod przykryciem rozgrzewać ok. 10 minut, na niezbyt silnym ogniu, tak by sos tylko „ mrugał ″. Podawać z
ryżem na sypko z pikantną surówką