Wykonanie
«
PARÓWKI W
CIEŚCIEROSÓŁ Z
MIĘSA WOŁOWEGO Z ... »Bardzo smaczna i szybka w wykonaniu
sałatka...20-25 DAG
ŻÓŁTEGO SERA1 PUSZKA
ZIELONEGO GROSZKU KONSERWOWEGO (MAŁA)1
OGÓREK KISZONY1 SZKLANKA
RYŻU UGOTOWANEGO NA SYPKO1
POR1-2 ŁYŻEK
OLEJUSÓLCUKIERPAPRYKA W PROSZKU
PRZYPRAWY ZIOŁOWE (
TYMIANEK,
BAZYLIA)
SOK Z CYTRYNY2-3 ŁYŻKI UMYTEGO
ZIELONEGO KOPERKU LUB ZIELONEJ
PIETRUSZKI1 UMYTY
POMIDOR DO PRZYBRANIA
WYKONANIE
Ryż ugotować na sypko.
Pora umyć, oczyścić przekrajać wzdłuż i bardzo starannie wypłukać, odsączyć, pokrajać w cienkie półplastry ( zielone końce liści odrzucić i użyć do
wywaru).
Groszek konserwowy osączyć na sicie.
Ogórek kiszony obrać, pokrajać w kostkę.
Ser zetrzec na tarce o dużych otworach. Wszystkie składniki połączyćdodać
olej, lekko wymieszac, doprawić do smaku
solą cukrem i
papryką w proszku,
przyprawami ziołowymi i
sokiem cytrynowym, dodać posiekany
koperek lub
piertruszkę, wymieszać.
Sałatę przełożyć do salaterki, posypać resztą
koperku lup
pietruszki przybrać cząstkami
pomidorów.Podawać z
pieczywem.piątek, 03 czerwca 2011, wela2poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »