ßßß
WYKONANIERyż ugotować na sypko. Pora umyć, oczyścić przekrajać wzdłuż i bardzo starannie wypłukać, odsączyć, pokrajać w cienkie półplastry ( zielone końce liści odrzucić i użyć do wywaru). Groszek konserwowy osączyć na sicie. Ogórek kiszony obrać, pokrajać w kostkę. Ser zetrzec na tarce o dużych otworach. Wszystkie składniki połączyćdodać olej, lekko wymieszac, doprawić do smaku solą cukrem i papryką w proszku, przyprawami ziołowymi i sokiem cytrynowym, dodać posiekany koperek lub piertruszkę, wymieszać. Sałatę przełożyć do salaterki, posypać resztą koperku lup pietruszki przybrać cząstkami pomidorów.Podawać z pieczywem.piątek, 03 czerwca 2011, wela2poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »