ßßß Cookit - przepis na Czerwona kapusta z orzechami i parmezanem

Czerwona kapusta z orzechami i parmezanem

nazwa

Wykonanie

Zainspirowana sałatką z czerwoną kapustą i orzechami,znalezioną w Tescowym miesięczniku,zrobilam taką oto pyszną salatkę z migdałami,orzechami i parmezanem.
Polecam:)
Składniki:
1 kubek kapusty czerwonej z jabłkiem (miałam z Dawtony)
mała garść orzechów pecan
pół malej cebuli
mała garść płatków migdałowych
łyżka posiekanego szczypiorku i natki pietruszki lub kolędry(może też być suszona)
parmezan(maly kawałek)
trochę oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Kapustę odcedzić z wody.Orzechy posiekać(na grubsze,większe kawałki).Parmezan zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Cebulę pokroić w półkrążki.Kapustę wymieszać z orzechami,dodać cebulę,szczypiorek,pietruszkę,skropić oliwą,posypać wszystko parmezanem.Smacznego:)
Źródło:http://netkaodkuchni.blogspot.com/2012/01/czerwona-kapusta-z-orzechami-i.html