ßßß Cookit - przepis na Pulpeciki z kindziukiem

Pulpeciki z kindziukiem

nazwa

Wykonanie

Kolejne gotowanie z Edytką i Malwiną nie obyło się bez przeszkód. Przepis, który znalazła Edytka zawierał chorizo. Wydawało mi się, że po prostu pójdę do jednego lub drugiego sklepu i po sprawie. Myliłam się i to bardzo. Chodziłam, pytałam i nic. W końcu dziewczyny podrzuciły pomysł z kindziukiem. Kupiłam i to było to. Dodatek kiełbasy jest idealny. Ponieważ zapomniałam o zakupie wołowiny użyłam wieprzowiny. Dziewczyny dziękuję i do następnego razu. Przepis z książki " Przewodnik kulinarny Pascala - Meksyk " Andrzej Rudnicki-Sipayłło i Ewa Rusek .
Składniki:
115 g kindziuka pokrojonego w kostkę
450 g mielonej wołowiny (u mnie wieprzowina)
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka chili
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 jajko
pół bułki (namoczonej w mleku)
olej do smażenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce. Uformować malutkie pulpeciki, mniejsze od orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzać olej. Pulpeciki smażyć partiami z każdej strony na złoty kolor.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2014/04/Pulpeciki-z-kindziukiem.html