Wykonanie
Kolejne gotowanie z Edytką i
Malwiną nie obyło się bez przeszkód. Przepis, który znalazła Edytka zawierał chorizo. Wydawało mi się, że po prostu pójdę do jednego lub drugiego sklepu i po sprawie. Myliłam się i to bardzo. Chodziłam, pytałam i nic. W końcu dziewczyny podrzuciły pomysł z kindziukiem. Kupiłam i to było to. Dodatek
kiełbasy jest idealny. Ponieważ zapomniałam o zakupie
wołowiny użyłam
wieprzowiny. Dziewczyny dziękuję i do następnego razu. Przepis z książki " Przewodnik kulinarny Pascala - Meksyk " Andrzej Rudnicki-Sipayłło i Ewa Rusek .

Składniki:115 g kindziuka pokrojonego w kostkę450 g mielonej
wołowiny (u mnie
wieprzowina)1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
chili1 łyżka posiekanej
natki pietruszki1
jajkopół
bułki (namoczonej w
mleku)
olej do smażeniaWykonanie:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce. Uformować malutkie pulpeciki, mniejsze od
orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzać
olej. Pulpeciki smażyć partiami z każdej strony na złoty kolor.