Wykonanie
Jeden z zaległych wpisów. Dawno temu spotkałam się z nimi u kuzynki mojego
męża. Tamte maczało się w tłuszczu z
kaczki ale ja bardziej preferuje gulasz. W
sumie to taki obiad coś z niczego. Bardzo sycący, smaczny. Przepis z gazetki " Przyślij przepis 05/2009 ".
Składniki :10-12 czerstwych
bułek ( 1-2 dniowych ) - ( u mnie
chleb tostowy )1 łyżeczka
soli1/2 L letniego
mlekapęczek
natki pietruszki (może być suszona )4-5
jajekBułki rozdrabniamy na małe kawałki ręcznie lub za pomocą miksera. Ja robiłam to ręcznie, po prostu rwałam je na małe kawałki.
Natkę myjemy, tniemy drobno. Do
bułek dodajemy wszystkie wyżej wymienione składniki. Wyrabiamy całość jak na kotlety mielone. Formujemy kuliste knedle.W dość sporym garnku zagotowujemy osoloną
wodę. Wkładamy knedle, gotujemy 20 minut. Odcedzamy. Podajemy z gulaszem.Smacznego :)