600g piersi kurczaka1 pęczek natki pietruszki1 żółtko1 roztrzepane jajko1 namoczona w mlekubułkakilka kromek chleba tostowegotłuszcz do smażeniasól, pieprzPierś kurczaka mielimy w maszynce z drobnym sitkiem lub dobrze siekamy (u mnie to drugie).Przekładamy je do miski i wlewamy do niego żółtko oraz wrzucamy posiekaną natkę pietruszki i namoczoną bułkę.Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dobrze wyrabiamy.Kromki chleba tostowego pozbawiamy skórek i jak na zdjęciu - kroimy w cieniutkie, krótkie paski.Z gotowej mięsnej masy lepimy niezbyt grube, owalne kotlety.Każdy z nich moczymy najpierw w roztrzepanym jajku, po czym obtaczamy w pokrojonych kawałkach chleba.Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na nim kotlety do zrumienienia.Podajemy z pomidorami, surówką z kapusty i frytkami.