Wykonanie
Dzisiejszy przepis wymaga posiadania parowaru. Jeśli macie taki, a rzadko go używacie czas to zmienić! Parowar pozwala przygotować wyśmienity warzywa, pełne kolorów i witamin, ale równie dobrze sprawdza się w przyrządzaniu
mięsa. Nasza propozycja to odpowiednio doprawione
mięso mielone zawinięte w naleśniki i uparowane. Podajemy je z
sosem pomidorowym, który doskonale dopełnia smak. Ostrzegamy jednak, ze danie to jest bardzo smaczne i bardzo sycące ;)!
Ilość porcji: 9Składniki:Na naleśniki:
2
jajka2 szklanki
mleka2 szklanki
mąki4 łyżki
olejuSzczypta
soliNa farsz:0,5 kg
mięsa mielonego100g
żółtego sera½ pęczki
natki pietruszkiBułkaPrzyprawy:
sól,
pieprz,
majeranekW misce wymieszać
mąkę sól,
jajka oraz
mleko i
olej. Wszystko dokładnie mieszamy, można przy użyciu miksera. Smażymy cienkie naleśniki na patelni. W
między czasie przygotowujemy farsz:
mięso mieszamy wraz z
bułką namoczoną w wodzie. Dodajemy starty
żółty ser oraz posiekaną
natkę pietruszki. Doprawiamy
solą,
pieprzem oraz odrobiną
majeranku. Na usmażonych naleśnikach układamy farsz, zawijamy krokiety. Tak przygotowane naleśniki umieszczamy w parowarze na jakiś 25 minut. Podajemy na ciepło od razu z parowaru z
sosem pomidorowym.