ßßß Cookit - przepis na Ciasto bananowe z rabarbarem

Ciasto bananowe z rabarbarem

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam tego typu ciasta, idealne do pracy, na drugie śniadanie, ale też to do poczęstowania gości. Do tego bardzo miłych i rzadko widywanych gości. Ciasto ma jeszcze tę zaletę, że może stać kilka dni i każdego smakuje chyba jeszcze bardziej i nadal jest bardzo wilgotne. Przepis na podstawie tego wpisu .
Składniki:
190 ml mleczka kokosowego
150 g (polecam około 100) cukru trzcinowego
2 jajka
szczypta soli
2 łyżki syropu z agawy (lub miodu)
1/4 łyżeczki cynamonu
3 dojrzałe banany, rozgniecione widelcem
pół szklanki (125 ml) płatków owsianych
300 g mąki pszennej pełnoziarnistej
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 szklanka (250 ml) pokrojonego rabarbaru
Wykonanie:
Mleczko kokosowe, cukier, jajka, sól, syrop lub miód, i cynamon wymieszać bardzo dokładnie w jednej misce. Dodać banany, płatki owsiane, mąkę, proszek i rabarbar. Wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto przelać do foremki keksówki o wymiarach 20x10 cm (ja wyłożyłam moją papierem do pieczenia, ale można też natłuścić). Piec w 180 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka. Poczekać aż ciasto lekko przestygnie i wyjąć z formy i ostudzić.
Źródło:http://stokolorowkuchni.blox.pl/2013/05/Ciasto-bananowe-z-rabarbarem.html