ßßß
Składniki:190 ml mleczka kokosowego150 g (polecam około 100) cukru trzcinowego2 jajkaszczypta soli2 łyżki syropu z agawy (lub miodu)1/4 łyżeczki cynamonu3 dojrzałe banany, rozgniecione widelcempół szklanki (125 ml) płatków owsianych300 g mąki pszennej pełnoziarnistej1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka (250 ml) pokrojonego rabarbaru
Wykonanie:Mleczko kokosowe, cukier, jajka, sól, syrop lub miód, i cynamon wymieszać bardzo dokładnie w jednej misce. Dodać banany, płatki owsiane, mąkę, proszek i rabarbar. Wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto przelać do foremki keksówki o wymiarach 20x10 cm (ja wyłożyłam moją papierem do pieczenia, ale można też natłuścić). Piec w 180 stopniach przez około godzinę, do suchego patyczka. Poczekać aż ciasto lekko przestygnie i wyjąć z formy i ostudzić.

