ßßß
400g mąki250g masła lub margaryny Kasia80g cukru pudru1 łyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka ekstraktu wanilii4 żółtkadomowa konfitura z czarnej porzeczkipuszka słodzonego mleka skondensowanego150g czekolady deserowej50g czekolady mlecznej50ml śmietanki 30%2 łyżki masłaZamkniętą puszkę mleka skondensowanego gotuj 2 godziny pod przykryciem na małym ogniu w garnku z wodą, pilnując by woda cały czas przykrywała puszkę. Dokładnie wystudź puszkę i otwórz dopiero, gdy będzie całkiem zimna.Czekoladę, śmietankę i masło włóż do szklanego pojemnika i podgrzewaj w mikrofali dwa razy po 30 sekund, za każdym razem dokładnie mieszając. Odstaw do przestudzenia.Mąkę, puder i proszek przesiekaj z masłem/margaryną. Dodaj żółtka i szybko wyrób spójne ciasto. Wyklej ciastem foremki do babeczek i wstaw na tacy do lodówki na 30 minut.Rozgrzej piekarnik do 180st. Na dno każdej babeczki wkładaj łyżeczkę konfitury porzeczkowej. Piecz ok 12 minut, aż brzegi będą się rumienić. Wystudź ciasteczka i wyjmij z foremek. do każdej włóż łyżkę kajmaku i równo rozsmaruj. Na wierzch wyłóż chłodną czekoladę i póki jeszcze jest płynna, udekoruj.