ßßß



Składniki:CIASTO: Blaszka 25×30 cm230 g mąki10 dag masła2 łyżki cukru pudru3 żółtka0,5 łyżeczki proszku do pieczeniaWIERZCH10 dag masła3 łyżki śmietany 30%3 białe czekoladyok 300 g borówki amerykańskiejPrzygotowanie:Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta: żółtka, masło, proszek do pieczenia oraz cukier puder. Zagniatamy ciasto. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Gotowe wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Rozwałkowane przekładamy na przygotowaną blaszkę. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do zrumienienia około 25 min w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzimy. Masło rozpuszczamy wraz z połamaną czekoladą Borówkę przepłukujemy i dokładnie osuszamy. Musi być idealnie sucha! Do garnka przekładamy masło. Dodajemy do niego połamaną czekoladę i mleko. Całość podgrzewamy na małym ogniu. Do płynnej czekolady dodajemy borówki Gdy składniki się rozpuszczą i połączą zdejmujemy garnek z ognia. Do lekko przestudzonej czekolady wsypujemy borówkę. Masę delikatnie mieszamy, by owoce się nie rozpadły. Czekoladę wraz z borówkami wykładamy równą warstwą na ciasto. Gotową wykładamy na upieczone ciasto kruche. Po rozprowadzeniu polewy czekoladowo- borówkowej deser wstawiamy do lodówki na około 2 godzimy. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na zgrabne batony!Źródło: about:blankPozycjonowanie stron internetowych to najprostszy sposób na zwiększenie ruchu w Google. W przypadku, gdy potrzebujesz ekspertów od solidnego, skutecznego pozycjonowania stron skontaktuj się z firmą Eseo.