Wykonanie
Borówka amerykańska to doskonały dodatek do ciast, deserów i koktajli. Zapraszam na pyszne batoniki
borówkowo-
czekoladowe.




Składniki:CIASTO: Blaszka 25×30 cm230 g
mąki10 dag
masła2 łyżki
cukru pudru3
żółtka0,5 łyżeczki
proszku do pieczeniaWIERZCH10 dag
masła3 łyżki
śmietany 30%3
białe czekoladyok 300 g
borówki amerykańskiejPrzygotowanie:
Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta:
żółtka,
masło,
proszek do pieczenia oraz
cukier puder. Zagniatamy ciasto. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Gotowe wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Rozwałkowane przekładamy na przygotowaną blaszkę. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy do zrumienienia około 25 min w 180°C. Po upieczeniu ciasto studzimy.
Masło rozpuszczamy wraz z połamaną
czekoladą Borówkę przepłukujemy i dokładnie osuszamy. Musi być idealnie sucha! Do garnka przekładamy
masło. Dodajemy do niego połamaną
czekoladę i
mleko. Całość podgrzewamy na małym ogniu. Do płynnej
czekolady dodajemy
borówki Gdy składniki się rozpuszczą i połączą zdejmujemy garnek z ognia. Do lekko przestudzonej
czekolady wsypujemy
borówkę. Masę delikatnie mieszamy, by
owoce się nie rozpadły.
Czekoladę wraz z
borówkami wykładamy równą warstwą na ciasto. Gotową wykładamy na upieczone ciasto kruche. Po rozprowadzeniu
polewy czekoladowo- borówkowej deser wstawiamy do lodówki na około 2 godzimy. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na zgrabne batony!Źródło: about:blankPozycjonowanie stron internetowych to najprostszy sposób na zwiększenie ruchu w Google. W przypadku, gdy potrzebujesz ekspertów od solidnego, skutecznego pozycjonowania stron skontaktuj się z firmą Eseo.