Wykonanie

Wiosna, wiosna, ach to Ty ;) Tak bardzo na nią czekam... i na słonko i kwiaty i na zieleń dookoła. W ponure i pochmurne dni brakuje mi jej jeszcze bardziej niż zwykle. Dzisiaj postanowiłam więc na przekór pogodzie przywołać wiosnę... i zieleń.... dużo zieleni :) Co powiecie na naleśniki
szpinakowe z kremowym farszem z
serka i
wędzonego łososia. Idealna propozycja na przekąski imprezowe lub jako II śniadanie do pracy :) Bardzo, bardzo Wam polecam :)Składniki na naleśniki (6szt):250g
mąki pszennej tortowej85g liści
świeżego szpinaku baby2
jajka1/2 szkl
wody1/2 szkl
mlekaduża szczypta
soliodrobina
oleju do smażeniadrobno posiekany
koperekdodatkowo:200g
łososia wędzonego (użyłam szkockiego firmy Suempol)280g
serka śmietankowego kremowego
roszponka lub mix
sałatSzpinak zmiksować blenderem, dodać
mąkę i miksować do momentu uzyskania gładkiego zielonego proszku. Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować raz jeszcze. W razie konieczności gdyby ciasto było za gęste dolać odrobinę
mleka.Naleśniki smażyć na natłuszczonej patelni z dwóch stron. Powinno nam wyjść ok 6 sztuk). Wystudzić.Usmażone naleśniki smarować
serkiem, układać na nim kawałki
łososia i całość posypać
koperkiem i
roszponką. Zawinąć najpierw delikatnie z jednej strony, podwinąć boki i rolować. Pokroić w plastry i ewentualnie spiąć wykałaczką lub przekroić ukośnie na dwie części tworząc rollsy.Smacznego :)





Do przygotowania roladek użyłam przepysznego
łososia szkockiego firmy Suempol .Zapraszam Was także do odwiedzenia ich strony na Facebooku, gdzie będziecie mogli na bieżąco
śledzić nowości :)A już niebawem
będę miała dla Was niespodziankę!Konkurs z cudownymi nagrodami - zestawami fantastycznych
wędzonych łososi - Bądźcie czujni ;)