Wykonanie
Proste i szybkie letnie danie dla zapracowanych. Krótko podsmażone z
cebulką brązowe
pieczarki z prawie surowymi
pomidorami i odrobiną kremowego
serka. Danie jest gotowe praktycznie w 10 minut, przygotowanie jest bardzo proste a efekt smakowy naprawdę zadowalający. Jak dla mnie mogło by się obyć bez
serka, ale zawsze to dodatkowo więcej odżywczych składników.
Makaron z
pieczarkami,
pomidorami i
ziołowym serkiem (przepis na 2-3 osoby)200 g
makaronu rurki1
cebula, pokrojona w półplastry4 brązowe
pieczarki, pokrojone w ćwiartki2
pomidory, pokrojone w kostkę2 czubate łyżki
serka typu philadelphia z
ziołami ( u mnie philadelphia ze
szczypiorkiem i
czarnym pieprzem)
olej do smażenia
sól i
pieprz do smaku
Makaron gotujemy w garnku wrzącej osolonej
wody al dente. W międzyczasie smażymy na
oleju cebulę i
pieczarki, do momentu, aż będą miękkie (ok 5 minut). Dodajemy pokrojone
pomidory i smażymy jeszcze 1 minutę. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.
Makaron odcedzamy o dodajemy do usmażonych warzyw i dokładnie mieszamy. Dodajemy
ser i chwilę czekamy, aż
ser zacznie się rozpuszczać. Podajemy natychmiast.Pomysł z książki "The Colection" GoodFood