ßßß Cookit - przepis na Kapuśniak z kapusty włoskiej z pęczakiem i soczewicą

Kapuśniak z kapusty włoskiej z pęczakiem i soczewicą

nazwa

Wykonanie

Lubię zupy. Może najmniej zupy kremy, więc prawie wcale ich nie gotuję. W zupie, warzywa muszą być widoczne. Jak w tej. Smakującej jak młody kapuśniak, gęstej od warzyw, zagęszczonej dodatkowo pęczakiem i soczewicą. I z olbrzymią ilością koperku. Kapuśniak z kapusty włoskiej z pęczakiem i soczewicą to jest to, co lubię. Bardzo.
1, 5 litra wywaru warzywnego(może być z kostki)
25 g pęczaku
25 g soczewicy pomarańczowej
1/2 głowki kapusty włoskiej, poszatkowanej
1 marchewka, obrana i starta na grubych oczkach
1 cebula, drobno pokrojona
1 łodyga selera naciowego, drobno pokrojona
1 pomidor pokrojony w kostkę
4 ziemniaki, najlepiej młode, pokrojone w kostkę
pęczek koperku
sól i pieprz do smaku
Wszystkie składniki oprócz ziemniaków i koperku wkładamy do wywaru, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy, przykryte, ok godziny. 15 minut przed końcem gotowania dodajemy ziemniaki. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy obficie koperkim.
Źródło:http://raspberriescream.blogspot.com/2012/09/kapusniak-z-kapusty-woskiej-z-peczakiem.html