Wykonanie
Czyli kolejna propozycja
wędliny własnej roboty :)Lista zakupów:1 kg
szynkikubek
bulionumarynata:łyżka
sosu Teriyaki4 zmiażdżone ząbki
czosnku2 łyżki
musztardy ostrej z ziarnami
gorczycy4 łyżki
miodu1 łyżka
majerankusól,
czarny pieprz świeżo mielonySkładniki marynaty połączyć.
Szynkę włożyć w siatkę. Ułożyć na sporym kawałku folii, polać dokładnie marynatą, zawinąć i odstawić do lodówki na całą noc.Na drugi dzień obsmażyć ją na gorącym tłuszczu z każdej strony.Włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać gorącym
bulionem. Przykryć i piec w najpierw 30 min. w 200 st. Zdjąć pokrywkę i piec kolejne 30 min. Od czasu do czasu polewając
bulionem.Wystudzić i pokroić w plastry.

Smacznego życzy
oliwek :)