ßßß
Cookit - przepis na Szynka w miodowej glazurze
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Szynka w miodowej glazurze
Składniki
Szynka
Sól
Pieprz czarny
Majeranek
Miód
Ocet balsamiczny
Sok z cytryny
Wykonanie
Pieczona
szynka
w
miodowo
-balsamicznej glazurze świetnie się sprawdza zarówno jako danie obiadowe jak również na zimno jako
wędlina
do
pieczywa
. Doskonale wpisuje się w trend „wiem co jem” i zdecydowanie wygrywa ze sklepowymi
wędlinami
. Ma delikatnie słodkawy posmak i wyraźny aromat
majeranku
.
Składniki:1kg
szynki
sól
½ łyżeczki mielonego
czarnego pieprzu
3 łyżki
majeranku
Glazura:4 łyżki
miodu
4 łyżki
octu balsamicznego
łyżka
soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Miód
,
ocet balsamiczny
,
sok z cytryny
oaz
przyprawy
:
sól
,
czarny pieprz
i
majeranek
łączymy tworząc marynatę.
Mięso
myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w marynacie. Pozostawiamy na 2-3h.Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni C i pieczemy
mięso
przez około 1h.
Źródło:
http://pyrynagaz.blogspot.com/2014/10/szynka-w-miodowej-glazurze.html
Przepisy powiązane
Sałatka ze świeżych fig z fetą
Sałatka ze świeżych fig z fetą
Sałatka ze świeżych fig z fetą
Sałatka ze świeżych fig z fetą
Sałatka ze świeżych fig z fetą
Składniki powiązane (0)