Wykonanie


Bardzo szybka, bardzo prosta i bardzo intensywna w smaku
sałatka idealnie nadająca się na upalne dni. Akurat miałam dostawę
młodych ziemniaczków prosto z Mazur od dziadka z działki więc je wykorzystałam. Przepis pochodzi ze strony Olgi Smile, u mnie oczywiście podwójna porcja choć i tak jak dla mojej rodziny wyszło za mało :)Składniki:1kg
młodych ziemniaków100ml śmietany18%4 łyżki
musztardy francuskiej z ziarnami
gorczycy4 ząbki
czosnkusólkoperekZiemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach. Odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy sos: mieszamy
śmietanę (ja dałam 18%) z
musztardą, dodajemy wyciśnięty
czosnek,
sól i bardzo drobno pokrojony
koperek.
Ziemniaki po ostygnięciu kroimy w dość dużą kostkę a następnie mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem. Ja przed podaniem trochę tę
sałatkę chłodzę bo taka smakuje mi najbardziej. Smacznego! :)