Wykonanie


Zanim
będę prezentować greckie specjały dzisiaj polskie
ziemniaki za którymi najbardziej tęskniłam;-). Oczywiście zawsze tak mam, że po pierwszym tygodniu urlopu, nudzą mi się potrawy danego regionu i zaczynam wspominać nasze najzwyklejsze warzywa i
wędliny... Ma to też swoje plusy, często wracam nieco lżejsza;-).Ta
sałatka, znaleziona u Olgi, gości na naszym
stole już od kilku sezonów. Świetnie się sprawdzi jako dodatek do grilla, choć ja uwielbiam ją samą bez żadnych dodatków.

Składniki:0,5 kg
młodych ziemniaków,50 ml
śmietany,3 ząbki
czosnku,2 łyżki
musztardy francuskiej,
sól,
koperek.Przygotowanie:
Ziemniaki umyć i ugotować. Wymieszać
śmietanę z
musztardą, dodać
sól,
czosnek i
koperek. Gdy
ziemniaki wystygną zalać przygotowaną mieszaniną. Odstawić na godzinę, żeby
sałatka się przegryzła.
