ßßß
ciasto:20 dag mąki20 dag twarogu5 dag masłasólnadzienie:1/2 cukinii (ja daję całą)10 dag brokułów (np. mrożonych)strąk czerwonej papryki12 dag startego żółtego sera3 jajkacebula (dałam dwie cebule)ząbek czosnku (da?am 3 ząbki)150 ml mleka10 dag twarogu3 łyżki tartej bu?ki2 łyżki olejusól, pieprz, oregano1. Ciasto: mąką przesiać, posiekać z masłem, dodać 20 dag twarogu i szczyptę soli, zagnieść ciasto. Owinąć w foli?, włożyć na 30 minut do lodówki.2. Okrągłą formą o średnicy 32 cm natłuści?, włożyć ciasto, posypać tartą bułką.3. Olej rozgrzać na patelni, wrzucić cukinię, brokuły, paprykę, czosnek i cebulę, smażyć kilka minut, aż warzywa zmiąkną. Resztę twarogu wymieszać z żółtym serem, mlekiem i jajkami, przyprawić solą, pieprzem i oregano. Sosem polać warzywa, wymieszać. Rozłożyć na cieście, piec 30 minut w temperaturze 200 stopni C.Źródło: Naj 40/2006