Wykonanie

ciasto:20 dag
mąki20 dag
twarogu5 dag
masłasólnadzienie:1/2
cukinii (ja
daję całą)10 dag
brokułów (np. mrożonych)strąk
czerwonej papryki12 dag startego
żółtego sera3
jajkacebula (dałam dwie
cebule)ząbek
czosnku (da?am 3 ząbki)150 ml
mleka10 dag
twarogu3 łyżki tartej bu?ki2 łyżki
olejusól,
pieprz,
oregano1. Ciasto:
mąką przesiać, posiekać z
masłem, dodać 20 dag
twarogu i szczyptę
soli, zagnieść ciasto. Owinąć w foli?, włożyć na 30 minut do lodówki.2. Okrągłą formą o średnicy 32 cm natłuści?, włożyć ciasto, posypać
tartą bułką.3.
Olej rozgrzać na patelni, wrzucić
cukinię,
brokuły,
paprykę,
czosnek i
cebulę, smażyć kilka minut, aż warzywa zmiąkną. Resztę
twarogu wymieszać z
żółtym serem,
mlekiem i
jajkami, przyprawić
solą,
pieprzem i
oregano. Sosem polać warzywa, wymieszać. Rozłożyć na cieście, piec 30 minut w temperaturze 200 stopni C.Źródło: Naj 40/2006