Wykonanie
Ważną zasadą pomagającą w utrzymaniu właściwej wagi ciała jest po prostu nie przejadanie się… Jeżeli w skali 1-10, „10” to „pod koreczek,” lepiej zjeść do „8.”Na pewno pomoże nam też spożywanie odpowiedniej ilość płynów (najlepiej
wody – nie ma kalorii), nasze komórki powinny wyglądać jak
winogrona a nie
rodzynki… Uczucie pragnienia może być odczytywane jako głód. Dodatkowo,
woda pomoże wydalić z organizmu toksyny.Składniki:1 mały
kalafior1
papryka czerwona1
papryka żółta1
czerwona cebulaświeża
bazyliaSkładniki na
sos pesto:pęczek
bazyli1/2 szklanki podprażonych
orzechów włoskicholejsól, 1 ząbek
czosnkusok z cytrynyWszyskie składniki miksujemy w blenderze lub robocie kuchennym.Wykonanie:Jednym z najważniejszych elementów tej sałatki jest blanszowanie
kalafiora.
Kalafior należy podzielić na małe różyczki i wrzucić na jedną minutę do gotującej się
wody.
Potem kalafior należy odcedzić i dodać do pokrojoanych wcześniej warzyw. Wszysko wymieszać z
sosem pesto. Smacznego!
Foto: M.Bojko