Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z dorsza 2 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
cukinia 1 sztuk
cebula 2 sztuk
sok z cytryny według uznania
czosnek 2 ząbki
zioła prowansalskie według uznania
olej 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone filety natrzeć roztartym
czosnkiem wymieszanym z
sokiem z cytryny. Pokroić w dużą kostkę i oprószyć
solą oraz
pieprzem i odstawić na 15 minut do lodówki. Umytą
cukinie oraz oczyszczone
cebule pokroić w plasterki 1 cm grubości. oczyszczone
papryki pokroić w szerokie paski, a następnie na kwadraty. Nadziać na przemian na patyczki warzywa i kawałki
ryby. posmarować
olejem, posypać
ziołami, ułożyć na tackach i piec 20 minut, często obracając i kropiąc
olejem. podawać z pieczonymi
pomidorami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: