Wykonanie
„Warzywa,
owoce i pełne ziarno praktycznie zawsze zawierają mniej kalorii niż
mięso,
nabiał i
jajka. Przyczynia się do tego ich niska zawartość tłuszczu (…). Co więcej produkty roślinne są bogate w błonnik, który powoduje, że najadasz się, zanim dostarczysz organizmowi zbyt wiele kalorii. Badania wykazały, że każde 14g błonnika w codziennej diecie powoduje spadek ilości konsumowanych kalorii o około 10%.” *Zapraszam na weganizm po tajsku, już w ogóle nie wspomnę, że jest pycha!

Foto: M.BojkoSkładniki: 3 zielone
cukinie2 żółte
cukinnie40 dkg
pieczarek1 puszka
mleka kokosowego (najlepiej tajskiego)
przyprawa indyjska –
garam masala,
curry (jamajskie)
sól,
pieprzWarzywa i
pieczarki podsmżamy na
oleju, dodajemy
mleko i
przyprawy. Możemy to zrobić w woku lub na patelni. Warzywa muszą być lekko kruche.Porcja dla 4 osób. Podajemy z
ryżem lub
makaronem.*Neal D. Bernard „Wygraj z rakiem”
Przyprawy można kupić w http://swiatprzypraw.com.pl/