Wykonanie
Przeciętny konsument zjada podobno ok. 30 łyżeczek
cukru dziennie. Jest to ok. 500 dodatkowych i zupełnie niepotrzebnych kalorii, które nie tylko są szkodliwe dla zdrowia ale również pozbawione są wartości odżywczych. Żeby spalić taką ilość kalorii trzeba biec przez ok 35 min. (tyle samo ile po zjedzeniu jednego pączka). Zbliżajacy się tłusty czwartek najlepiej obejść szerokim kołem i zrobić sobie coś wyjątkowo prostego i smacznego. Deser po którym o puste kalorie nie będziemy się martwić.

Składniki:1 szklanka ugotowanej
kaszy jaglanej* (najlepiej ugotować na
mleku roślinnym)1 łyżka
wiórków kokosowychmleko kokosowe lub
migdałowe (przepis na
mleko migdałwe tutaj)szczypta
soli i
cardamonu1
banan2 łyżki karobuWszystkie składnki miksujemy w blenderze lub robocie kuchenym dolewając tyle
mleka, aby uzyskać masę budyniową.
Kaszę jaglaną doskonale się miksuje wtedy kiedy jest jeszcze gorąca.Najlepiej podawać ze świeżymi i
suszonymi owocami np. goji berry,
żurawiną,
jagodami,
rodzynkami, itd.*
Kaszę jaglaną najlepiej gotować w proporcjach 1:3, czyli jedna szklanka
kaszy i 3 szklanki
wody.
