ßßß Cookit - przepis na Rafaello bez cukru i glutenu

Rafaello bez cukru i glutenu

nazwa

Wykonanie

Kulki z kaszy jaglanej ugotowanej w mleku kokosowym mogą jeść alergicy i osoby chorujące na cukrzycę. Lekko słodkie, mocno kokosowe, bardzo smakowite.
Składniki:
1 filiżanka kaszy jaglanej
3 filiżanki mleka kokosowego
1/2 filiżanki wody
3 łyżki wiórków kokosowych
garść wiórków kokosowych do obtaczania kulek
2-3 łyżki syropu z agawy (ilość użytego syropu zależy od indywidualnych upodobań)
migdały bez skórki
1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Zagotować wodę .
Do wrzątku dodać mleko kokosowe, przepłukaną na sicie kaszę jaglaną, wiórki kokosowe, syrop z agawy .
Dodać sól .
Kaszę gotować do uzyskania konsystencji kremu.
Po wystudzeniu kaszy, formować kulki, do każdej włożyć prażony migdał i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
Schłodzić w lodówce.
Smacznego
Przepis dołączam do akcji: Nakarm cukrzyka jesienią i Bezglutenowe desery
Źródło:http://codziennik-kuchenny.blogspot.com/2013/11/rafaello-bez-cukru-i-glutenu.html