ßßß Cookit - przepis na BABECZKI Z CUKINI

BABECZKI Z CUKINI

nazwa

Wykonanie

Wynik: 45
Czas przygotowania: 15minut
Czas gotowania: 30minut
Przez Marzena 3 października 2013
Z cukini można zrobić naprawdę wiele. Nawet ciastka...
Składniki
mąka przenna z pełnego przemiału (lub mąka orkiszowa) - 2 szklanki
cukinia - 2 sztuki (małe)
mleko sojowe lub migdałowe - 1 szklanka
syrop z agawy lub brązowy cukier - 1/3 szklanki
sok z cytryny - 1 łyżka
olej - 3 łyżki
złote siemię lniane - 1/4 szklanki
sól - szczypta
cynamon - 1/4 łyżeczki
soda oczyszczona - 1 łyżeczka
Instrukcje
Mleko mieszamy z cytryną i odstawiamy na ok. 10 min. aż się zetnie (coś w rodzaju jogurtu)
Cukinię trzemy na grubej tarce.
Mieszamy suche składniki i łączymy z pozostałymi składnikami delikatnie mieszając.
Wykładamy na blaszkę do babeczek. Możemy posypać płatkami migdałowymi, orzechami laskowymi, czy włoskimi.
Pieczemy w temp. 350F (175C) przez ok. 30 min.
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/babeczki-z-cukini