Wynik: 45Czas przygotowania: 15minutCzas gotowania: 30minutPrzez Marzena 3 października 2013Z cukini można zrobić naprawdę wiele. Nawet ciastka...Składnikimąka przenna z pełnego przemiału (lub mąka orkiszowa) - 2 szklankicukinia - 2 sztuki (małe)mleko sojowe lub migdałowe - 1 szklankasyrop z agawy lub brązowy cukier - 1/3 szklankisok z cytryny - 1 łyżkaolej - 3 łyżkizłote siemię lniane - 1/4 szklankisól - szczyptacynamon - 1/4 łyżeczkisoda oczyszczona - 1 łyżeczkaInstrukcjeMleko mieszamy z cytryną i odstawiamy na ok. 10 min. aż się zetnie (coś w rodzaju jogurtu)Cukinię trzemy na grubej tarce.Mieszamy suche składniki i łączymy z pozostałymi składnikami delikatnie mieszając.Wykładamy na blaszkę do babeczek. Możemy posypać płatkami migdałowymi, orzechami laskowymi, czy włoskimi.Pieczemy w temp. 350F (175C) przez ok. 30 min.