ßßß
Składniki:0,5 kg mielonej wołowinypuszka czerwonej fasoli1 średniej wielkości cebula1 puszka pomidorów pelatti1 puszka kukurydzy1 mały koncentrat pomidorowy2 łyżeczki sproszkowanego ziarna kolendry2 łyżeczki mielonego kuminu rzymskiego2 ząbki czosnku1 pęczek natki kolendrystarty ser (np. cheddar)2 bulionetki wołowe1 czerwona papryka1 ostra papryka chillioliwa z oliwekchipsy nachosCebulę, czosnek, paprykę i chilli kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na oliwie i dodajemy mieloną wołowinę. Smażymy, aż będzie sucha.Dodajemy koncentrat pomidorowy, puszkę zmiksowanych pomidorów pelattii oraz bulionetkę.Całość doprawiamy sproszkowanym ziarnem kolendry, kuminem i dusimy jeszcze ok. 10 minut.Dodajemy przepłukaną czerwoną fasolę, ziarna kukurydzy i gotujemy jeszcze ok. 20 minut.Na koniec doprawiamy natką kolendry i ewentualnie, jeśli zachodzi taka potrzeba – odrobiną soli.Chilli con carne podajemy w głębokim talerzu lub miseczce z chipsami nachos.Smacznego