Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby leśne 1 kilogramów
szalotki 500 gramów
czosnek 1 sztuk
papryka różnokolorowa 3 sztuk
woda 1 szklanek
ocet 2 szklanek
liście laurowe 2 sztuk
ziele angielskie 8 ziarna
pieprz 8 ziarna
gorczyca 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby gotować w osolonym wrzątku 15 minut. Odcedzone przelać zimna
wodą.Oczyścić
cebulki i
czosnek. Oczyszczone
papryki pokroić w paski.
Wodę zagotować z
octem, przyprawami,
cukrem,
sokiem z cytryny, oraz
solą.W słoikach ułożyć warzywa oraz
grzyby i zalać przestudzona zalewą. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 15 minut w 100 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: