ßßß Cookit - przepis na Pikle wiejskie

Pikle wiejskie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
grzyby leśne 1 kilogramów
szalotki 500 gramów
czosnek 1 sztuk
papryka różnokolorowa 3 sztuk
woda 1 szklanek
ocet 2 szklanek
liście laurowe 2 sztuk
ziele angielskie 8 ziarna
pieprz 8 ziarna
gorczyca 1 łyżek deserowych
cukier 1 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone grzyby gotować w osolonym wrzątku 15 minut. Odcedzone przelać zimna wodą.
Oczyścić cebulki i czosnek. Oczyszczone papryki pokroić w paski.
Wodę zagotować z octem, przyprawami, cukrem, sokiem z cytryny, oraz solą.
W słoikach ułożyć warzywa oraz grzyby i zalać przestudzona zalewą. Szczelnie zamknąć i pasteryzować 15 minut w 100 stopniach.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Przetwory weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12369/Pikle-wiejskie