ßßß Cookit - przepis na Makaron ryżowy z warzywami i tofu

Makaron ryżowy z warzywami i tofu

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
makaron ryżowy 25 dekagramów
olej 3 łyżek stołowych
marchew 1 sztuk
kalafior 0.5 sztuk
fasola szparagowa 20 dekagramów
konina 1 kostek
sos sojowy 3 łyżek stołowych
olej sezamowy 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Odsączyć, przelać zimną wodą. W woku lub na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojoną w drobną kostkę marchew, rozdrobniony w różyczki kalafior, pokrojoną i obraną fasolkę szparagową. Gdy warzywa się podrumienią dodać pokrojone w drobną kostkę, skropione sosem sojowym tofu, a następnie makaron. Smażyć jeszcze przez około 5 minut. Podawać udekorowane ćwiartkami pomidorów i natką z pietruszki.
Uwagi:
Olej sezamowy lub oliwa
Potrawy mączne weg.
Potrawy z Makaronem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/656/Makaron-ryzowy-z-warzywami-i-tofu