ßßß Cookit - przepis na Krewetki z dipami

Krewetki z dipami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 7
Składnik
Logo Ilość Czego
krewetki ugotowane 16 gramów
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
kolendra posiekana 1 łyżek stołowych
papryczka peperoni 2 sztuk
czosnek 4 ząbki
majonez 3 łyżek stołowych
sok z cytryny według uznania
cukier według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
ziarno sezamu 150 gramów
cebula 1 sztuk
kremówka 3 łyżek stołowych
melisa posiekana 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Dip czosnkowy: oczyszczone papryczki i czosnek posiekać, zmiksować razem z natką oraz kolendrą, wymieszać z majonezem i doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Dip sezamowy: sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu, a posiekaną cebulę podsmażyć. Wlać 50 ml wody oraz śmietanę i zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posypać posiekaną melisą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Owoce morza
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4798/Krewetki-z-dipami