« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 7SkładnikLogo Ilość Czegokrewetki ugotowane 16 gramównatka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowychkolendra posiekana 1 łyżek stołowychpapryczka peperoni 2 sztukczosnek 4 ząbkimajonez 3 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniacukier według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaziarno sezamu 150 gramówcebula 1 sztukkremówka 3 łyżek stołowychmelisa posiekana 1 łyżek deserowychWykonanie:Dip czosnkowy: oczyszczone papryczki i czosnek posiekać, zmiksować razem z natką oraz kolendrą, wymieszać z majonezem i doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz sokiem z cytryny.Dip sezamowy: sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu, a posiekaną cebulę podsmażyć. Wlać 50 ml wody oraz śmietanę i zmiksować. Doprawić solą, pieprzem, sokiem z cytryny i posypać posiekaną melisą.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Owoce morzaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: