ßßß Cookit - przepis na Tort olimpijski bezglutenowy

Tort olimpijski bezglutenowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 15 gramów
mąka kukurydziana 150 gramów
Nestle Sinlac 5 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
polewa do tortów biała 1 sztuk
rozpuszczona kawa 1 łyżek stołowych
sok z buraka 1 łyżek stołowych
sok z jagód 1 łyżek stołowych
sok z marchewki 1 łyżek stołowych
sok z mrożonego szpinaku 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Wykonanie ciasta: całe jajka ubić z cukrami na puch, dodać łyżkę oleju i mąkę wymieszana z proszkiem i Sinlakiem. Masę przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach, na złoty kolor. Wyciąć z papieru kształt połączonych pięciu kółek olimpijskich. na wystudzonym cieście wyciąć ostrym nożem kształt ciasta wg szablonu. Gotową białą polewę do tortów zabarwić na pięć kolorów, dodając do każdej porcji po łyżce: rozpuszczonej kawy, soku z buraka, jagód, marchewki, z mrożonego szpinaku. Zabarwioną polewą udekorować tort.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Powyżej 1 roku
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4433/Tort-olimpijski-bezglutenowy