Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 8 sztuk
cukier 1 szklanek
cukier waniliowy 15 gramów
mąka kukurydziana 150 gramówNestle Sinlac 5 łyżek stołowych
olej 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowychpolewa do
tortów biała 1 sztukrozpuszczona
kawa 1 łyżek stołowychsok z
buraka 1 łyżek stołowychsok z
jagód 1 łyżek stołowychsok z
marchewki 1 łyżek stołowychsok z
mrożonego szpinaku 1 łyżek stołowychWykonanie:Wykonanie ciasta: całe
jajka ubić z
cukrami na puch, dodać łyżkę
oleju i
mąkę wymieszana z proszkiem i Sinlakiem. Masę przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 35 minut w 180 stopniach, na złoty kolor. Wyciąć z papieru kształt połączonych pięciu kółek olimpijskich. na wystudzonym cieście wyciąć
ostrym nożem kształt ciasta wg szablonu. Gotową białą polewę do
tortów zabarwić na pięć kolorów, dodając do każdej porcji po łyżce: rozpuszczonej
kawy, soku z
buraka,
jagód,
marchewki, z
mrożonego szpinaku. Zabarwioną polewą udekorować tort.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryPowyżej 1 rokuDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: