ßßß Cookit - przepis na Biszkopt z jagodami

Biszkopt z jagodami

nazwa

Wykonanie

Pyszny, szybki, łatwy do przygotowania biszkopt z jagodami. U mnie nie zdążył wystygnąć już zniknął :)
8 jajek
8 łyżek stołowych (kopiastych) mąki
8 łyżek stołowych cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka domowego cukru waniliowego
jagody
Oddzielić białka od żółtek, ubić białka (posolić szczyptą soli do szybszego ubicia), dodawać po łyżce cukru, dalej ubijać. Do ubitej piany dodawać żółtka, a następnie po łyżce mąki i proszek do pieczenia. Wysmarować wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyłożyć jagody. Piec w piekarniku w 180 stopniach przez ok. 45 min do suchego patyczka.
Źródło:http://ilovecooking92.blogspot.com/2012/07/biszkopt-z-wisniami.html