ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegojagody 400 gramówpistacje 50 gramówserek mascarpone 750 gramówtwaróg chudy zmielony 750 gramówcukier puder 120 gramówCynamon 1 sztukcukier waniliowy 1 sztuklikier pomarańczowy 2 łyżek stołowychgalaretka o smaku owoców leśnych 1 sztukgotowe spody do tortów 3 sztukWykonanie:Jagody oczyscić i osaczyć. Pistacje grubo posiekać. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Oba serki utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać skórkę otartą z cytryny i wymieszać. Do polowy kremu dodać jagody ( trochę jagód odłożyć do dekoracji) i orzeszki pistacjowe. Zapiąć obręcz tortownicy na jednym spodzie do tortów i skropić go likierem pomarańczowym, posmarować 2/3 kremu bez owoców. Przykryć drugim spodem i rozsmarować na nim krem wymieszany z owocami. Przykryć trzecim spodem i lekko docisnąć. Wierzch tortu posmarować pozostałym kremem, posypać jagodami i polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.Uwagi:Można też użyć inne dostępne owoce mrożone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: