ßßß Cookit - przepis na Tort jagodowy

Tort jagodowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
jagody 400 gramów
pistacje 50 gramów
serek mascarpone 750 gramów
twaróg chudy zmielony 750 gramów
cukier puder 120 gramów
Cynamon 1 sztuk
cukier waniliowy 1 sztuk
likier pomarańczowy 2 łyżek stołowych
galaretka o smaku owoców leśnych 1 sztuk
gotowe spody do tortów 3 sztuk
Wykonanie:
Jagody oczyscić i osaczyć. Pistacje grubo posiekać. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu. Oba serki utrzeć z cukrami na puszystą masę, dodać skórkę otartą z cytryny i wymieszać. Do polowy kremu dodać jagody ( trochę jagód odłożyć do dekoracji) i orzeszki pistacjowe. Zapiąć obręcz tortownicy na jednym spodzie do tortów i skropić go likierem pomarańczowym, posmarować 2/3 kremu bez owoców. Przykryć drugim spodem i rozsmarować na nim krem wymieszany z owocami. Przykryć trzecim spodem i lekko docisnąć. Wierzch tortu posmarować pozostałym kremem, posypać jagodami i polać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Uwagi:
Można też użyć inne dostępne owoce mrożone.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4911/Tort-jagodowy