ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoserek mascarpone 750 gramówtwarożek 750 gramówpistacje 50 gramówcukier waniliowy 2 sztukcukier 140 gramówskórka z cytryny - otarta 1 sztukborówki amerykańskie 375 gramówspody tortowe 3 sztuklikier pomarańczowy 2 łyżek stołowychpolewa do tortów (na 1/4 l płynu)1 sztukWykonanie:Utrzeć oba serki z 120g cukru na gładką masę, dodać cukier waniliowy i skórkę z cytryny. Połowę kremu wymieszać z posiekanymi pistacjami i oczyszczonymi borówkami. Jeden spód skropić likierem i rozsmarować na nim cienka warstwę kremu bez owoców. Przykryć drugą warstwą ciasta i posmarować kremem z owocami. Nałożyć kolejna warstwę ciasta i posmarować reszta kremu bez owoców. Założyć kołnierz do tortownicy i na wierzchu posypać tort obficie pozostałymi borówkami. Polewę do tortów wymieszać z 2 łyżkami cukru, dolać 250 ml wody, mieszając, zagotować. Lekko przestygniętą wylać równomiernie na owoce. Wstawić na godzinę do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: