ßßß Cookit - przepis na Tort pistacjowo-borówkowy

Tort pistacjowo-borówkowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
serek mascarpone 750 gramów
twarożek 750 gramów
pistacje 50 gramów
cukier waniliowy 2 sztuk
cukier 140 gramów
skórka z cytryny - otarta 1 sztuk
borówki amerykańskie 375 gramów
spody tortowe 3 sztuk
likier pomarańczowy 2 łyżek stołowych
polewa do tortów (na 1/4 l płynu)1 sztuk
Wykonanie:
Utrzeć oba serki z 120g cukru na gładką masę, dodać cukier waniliowy i skórkę z cytryny. Połowę kremu wymieszać z posiekanymi pistacjami i oczyszczonymi borówkami. Jeden spód skropić likierem i rozsmarować na nim cienka warstwę kremu bez owoców. Przykryć drugą warstwą ciasta i posmarować kremem z owocami. Nałożyć kolejna warstwę ciasta i posmarować reszta kremu bez owoców. Założyć kołnierz do tortownicy i na wierzchu posypać tort obficie pozostałymi borówkami. Polewę do tortów wymieszać z 2 łyżkami cukru, dolać 250 ml wody, mieszając, zagotować. Lekko przestygniętą wylać równomiernie na owoce. Wstawić na godzinę do lodówki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Potrawy z serem
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8946/Tort-pistacjowo-borowkowy-