Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mleko 1/2 litrów
budyń 1 sztuk
masło 1/2 kostek
margaryna 1/2 kostek
cukier 1/2 szklanek
żółtka 2 sztuk
biszkopty okragłe 0,5 kilogramówkompot
truskawkowy 1 litrów
galaretka czerwona 1 sztukWykonanie:
Cukier i
masło ucierać w makutrze, stopniowo dodawać
żółtko i po łyżce budyniu.
Biszkopty wkładać szybko do kompotu i wyciągać. Wyłożyć nimi formę (spód i boki)
spodem biszkoptów. Do tego włożyć 1/2 masy na to znowu dodać
biszkopty, później drugą część masy. następnie
biszkopty brzuchem do masy.Na to wylać
galaretkę.Wszystko wsadzić do lodówka na około 1 godzinę.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: