ßßß Cookit - przepis na Tort biszkoptowy

Tort biszkoptowy

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mleko 1/2 litrów
budyń 1 sztuk
masło 1/2 kostek
margaryna 1/2 kostek
cukier 1/2 szklanek
żółtka 2 sztuk
biszkopty okragłe 0,5 kilogramów
kompot truskawkowy 1 litrów
galaretka czerwona 1 sztuk
Wykonanie:
Cukier i masło ucierać w makutrze, stopniowo dodawać żółtko i po łyżce budyniu.
Biszkopty wkładać szybko do kompotu i wyciągać. Wyłożyć nimi formę (spód i boki) spodem biszkoptów. Do tego włożyć 1/2 masy na to znowu dodać biszkopty, później drugą część masy. następnie biszkopty brzuchem do masy.
Na to wylać galaretkę.
Wszystko wsadzić do lodówka na około 1 godzinę.
Autor: agata17ko
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5388/Tort-biszkoptowy