ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegożeberka wieprzowe 800 gramówolej 4 łyżek stołowychpiwo 2 szklanekjabłka winne 3 sztukmorele suszone 50 gramówcebulki perłowe 200 gramówmód 3 łyżek stołowychmusztarda miodowa 2 łyżek stołowychsok z cytryny według uznaniakminek według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Żeberka pokrojone na porcje natrzeć solą, pieprzem i kminkiem. W brytfannie rozgrzać 2 łyżki oleju i obsmażyć na rumiano żeberka. Podlać jedną szklanką piwa i dusić pod przykryciem na małym ogniu przez 30 minut. umyte morele przekroić na połówki, zalać szklanką piwa i odstawić do namoczenia. Umyte jabłka pokroić na cząstki, wyciąć gniazda nasienne i skropić sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzać resztę oleju i podsmażyć na nim oczyszczone cebulki perłowe oraz cząstki jabłek. Żeberka posmarować miodową musztardą wymieszaną z miodem. Obłożyć wokół jabłkami oraz morelami i również posmarować musztardą z miodem. Wlać resztę piwa. Zapiekać pod przykryciem 30 minut w 200 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: pawlo1404Data: 2008-12-11Idealne na Oktoberfest.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: