Wykonanie
Kulinarnie Austria kojarzyła mi się tylko ze sznyclami cielęcymi,
tortem Zachera no i
kawą. Po spróbowaniu sałatki ziemniaczanej w winnym sosie, obszukałam wszelkie możliwe i dostępne mi źródła w poszukiwaniu przepisu i ....znalazłam. Oczywiście
sałatka podana przez przystojnego Wiedeńczyka smakuje najlepiej nie mniej jednak przepis który znalazłam niewiele różni się od tego który miałam okazję wypróbować w warunkach orginalnych.

Składniki:8
ziemniaków2
cebuleszklanka gorącego rosołu3 łyżki
octu jabłkowego6 łyżek
olejusól,
pieprzmusztardaZiemniaki ugotować w mundurkach. Kiedy wystygną obrać pokroić w cienkie talarki. Posiekaną
cebulę zalać gorącym rosołem, dodać
ocet jabłkowy i
olej. Doprawic do smaku
sola i
pieprzem,
musztardą ewentualnie
cukrem. Jak najszybciej zalać
ziemniaki. Pozostawić do ostygnięcia.Smacznego:)