Wykonanie
Przepis na tą
sałatkę znalazłam jakiś czas temu na jednym blogu kulinarnym. Stwierdziłam, że jest to bardzo ciekawa alternatywa do zwykłych
kartofli gotowanych codziennie na obiad. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Pasuje praktycznie do każdego rodzaju
mięsa. Polecam.Składniki:-
ziemniaki-2
pomidory-mała
cebulka-
musztarda-pęczek zielonej
pietruszki-
olej-
sól,
pieprzSposób przygotowania:
Ziemniaki myjemy i kroimy w ćwiartki. Gotujemy razem ze skórką, Pilnujemy, żeby się nie rozgotowały.
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę.
Cebulę kroimy w piórka.
Pietruszkę myjemy osuszamy i targamy na większe kawałki i wrzucamy do miski,garnka lub blendera. Dolewamy
oleju i dodajemy łyżeczkę
musztardy(u mnie miodowa),
sól i
pieprz. Blendujemy aż powstanie jednolity sos.Wszystkie składniki łączymy razem polewamy sosem i mieszamy.