ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegomięso wieprzowe z łopatki 500 gramówcebula 2 sztukolej 50 mililitrówpiwo 1,5 szklanekpapryka mielona 1 łyżek stołowychkminek 1 łyżek deserowychchleb razowy - kromka 1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, a oczyszczone cebule w grubą kostkę i zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać mięso, mieszając, smażyć ok. 10 minut, oprószyć papryką oraz posypać kminkiem. Wlać połowę piwa i dusić jeszcze 45 minut na małym ogniu. Drobno pokruszoną kromkę chleba dodać do mięsa razem z resztą piwa i gotować jeszcze 15 min na małym ogniu. mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z kładzionymi kluskami lub z pampuchami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: