Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
papryka różnokolorowa 5 sztuk
cebula 1 sztuk
parówki 250 gramów
koncentrat pomidorowy 2 łyżek stołowych
papryka mielona słodka 1 szczypta
kminek według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekana
cebulę podsmażyć na
oleju lub
smalcu. oprószyć
papryka mielona. Dodać oczyszczone pokrojone w dużą kostkę
papryki i dusić 15 minut na małym ogniu. można podlać odrobina
wody. kiedy
papryki zmiękną i puszcza sok, dodać pokrojone w plasterki
parówki oraz
koncentrat pomidorowy, który zgęści sos. mieszając, doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
kminkiem i jeszcze chwilę dusić.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: