Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
grzyby leśne 1 kilogramów
cebula 4 sztuk
olej 1 szklanek
papryka 3 sztuk
pomidory 3 sztuk
koncentrat pomidorowy (słoiczek)1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
grzyby ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone pokroić w paski. Oczyszczoną
cebule pokroić w piórka. oczyszczone
papryki pokroić w nieduże kawałki. Sparzone, obrane
pomidory pokroić w ósemki.
Cebule zeszklić na
oleju, dodać
paprykę i dusić kilka minut. Dodać
grzyby,
pomidory oraz koncentrat, doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem i mieszając, dusić razem kilka minut. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Pasteryzować ok. 7 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: