ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby leśne 1 kilogramówcebula 4 sztukolej 1 szklanekpapryka 3 sztukpomidory 3 sztukkoncentrat pomidorowy (słoiczek)1 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone grzyby ugotować w osolonej wodzie. Ostudzone pokroić w paski. Oczyszczoną cebule pokroić w piórka. oczyszczone papryki pokroić w nieduże kawałki. Sparzone, obrane pomidory pokroić w ósemki. Cebule zeszklić na oleju, dodać paprykę i dusić kilka minut. Dodać grzyby, pomidory oraz koncentrat, doprawić do smaku sola oraz pieprzem i mieszając, dusić razem kilka minut. Gorące przełożyć do wyparzonych słoików i szczelnie zamknąć. Pasteryzować ok. 7 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: