Wykonanie
« Powrót  
Pieczeń wieprzowaDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 140 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
łopatka wieprzowa 1 kilogramów
włoszczyzna 1 sztuk
cebula 1 sztuk
czosnek 1 ząbki
olej 2 łyżek stołowych
piwo 250 mililitrów
kminek mielony 1/2 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Skórę
łopatki naciąć w romby, natrzeć
solą,
pieprzem i
kminkiem.
Włoszczyznę i
cebulę pokroić,
czosnek wycisnąć. Piekarnik rozgrzać do 180 stpni Celsjusza.Warzywa z
cebulą i
czosnkiem poddusić na
oleju w brytfannie. Do brytfanny włożyc
mięso skórą do góry. Piec pod przykryciem ok. 60 minut. Po 20 minutach wlać
piwo.Temperaturę podwyższyć do 200 stopni,
mięso odwrócić i piec jeszcze 60 minut.Uwagi:Podawać z pyzami ziemniaczanymi.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: