Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty 15 sztuk
masło 120 gramów
cukier 2 łyżek stołowych
migdały - mielone 80 gramów
pomarańcza 1 sztukekstrakt z
wanilii 0,5 łyżek deserowych
cukier puder 0,75 szklanek
maliny 600 gramów
płatki migdałowe 30 gramówWykonanie:Miękkie
masło utrzeć na krem, dodać rozkruszone w mikserze
biszkopty,
migdały oraz 2 łyżki
wody i starannie wymieszać.
Ciastem wylepić dno formy rękoma oprószonymi
cukrem pudrem. Przykryć folia i wstawić do stężenia do lodówki na noc. Następnego dnia z
pomarańczy wycisnąć sok i wymieszać z
cukrem oraz ekstraktem
waniliowym, zagotować i odparować 10 minut na małym ogniu. Do
syropu wsypać oczyszczone
maliny i delikatnie wymieszać. Zdjąć z ognia i wystudzić. Na godzinę przed podaniem usunąć folię z ciasta. Osączone
maliny ułożyć na spodzie tarty i ponownie wstawić do lodówki. Na suchej patelni uprażyć
płatki migdałowe i posypać nimi tartę. Podawać z
lodami lub
bitą śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: