ßßß Cookit - przepis na Zrazy zbójnickie

Zrazy zbójnickie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
kiełbasa zwyczajna 10 dekagramów
bułka tarta 0.5 szklanek
żółtko 2 sztuk
słonina 10 dekagramów
smalec 8 dekagramów
cebula 2 sztuk
ząbek czosnku 2 sztuk
musztarda według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, rozbić, posmarować roztartym z solą czosnkiem i musztardą, posolić i popieprzyć. Przygotować farsz. oczyszczoną i startą na tarce do jarzyn cebulę przysmażyć na smalcu, gdy ostygnie wymieszać z tartą bułką i żółtkami. Farszem tym posmarować każdy płat mięsa, położyć na nim pokrojone w paski słoninę i kiełbasę. Zwinąć ciasno zrazy, spiąć lub obwiązać nitką, podlać wodą (około 1 szklanki) posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać polane tłuszczem od smażenia cebuli, jeśli zostało trochę od farszu.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1905/Zrazy-zbojnickie