Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
kiełbasa zwyczajna 10 dekagramów
bułka tarta 0.5 szklanek
żółtko 2 sztuk
słonina 10 dekagramów
smalec 8 dekagramów
cebula 2 sztukząbek
czosnku 2 sztuk
musztarda według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, rozbić, posmarować roztartym z
solą czosnkiem i
musztardą, posolić i popieprzyć. Przygotować farsz. oczyszczoną i startą na tarce do jarzyn
cebulę przysmażyć na
smalcu, gdy ostygnie wymieszać z
tartą bułką i
żółtkami. Farszem tym posmarować każdy płat
mięsa, położyć na nim pokrojone w paski
słoninę i
kiełbasę. Zwinąć ciasno zrazy, spiąć lub obwiązać nitką, podlać
wodą (około 1 szklanki) posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać polane tłuszczem od smażenia
cebuli, jeśli zostało trochę od farszu.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: