ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowołowina na bitki 500 gramówogórek korniszon 8 sztukcebula 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznanialiść laurowy według uznaniaziele angielskie według uznaniakostka bulionowa 1 kostekolej według uznaniamąka pszenna według uznaniaWykonanie:mięso umyć i pokroić w plastry. Pobić tłuczkiem.Przyprawić. Na każdy przygotowany kawałek mięsa ułożyć korniszon i piórka cebuli. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i smażyć z każdej strony. Włożyć do gotującego się wywaru z kostki bulionowej i ziela angielskiego z liściem laurowym.Dusić pod przykryciem ok.30 minutAutor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaKomentarze:Autor: DorotaAnnaData: 2010-10-30każdą bitkę wołową przed smażeniem należy posmarować odrobiną musztardy najlepiej francuską. To naprawdę dodaje TEGO smakuAutor: DorotaAnnaData: 2010-10-30smaczniejsze zrazy są smażone na maśle a nie na oleju.Wiadomo,iż mają tendencję do przywierania lecz cóż można zastąpić tak wspaniałym smakiem dla naszego podniebienia;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: