ßßß Cookit - przepis na Zrazy wołowe

Zrazy wołowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina na bitki 500 gramów
ogórek korniszon 8 sztuk
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznania
kostka bulionowa 1 kostek
olej według uznania
mąka pszenna według uznania
Wykonanie:
mięso umyć i pokroić w plastry. Pobić tłuczkiem.Przyprawić. Na każdy przygotowany kawałek mięsa ułożyć korniszon i piórka cebuli. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące i smażyć z każdej strony. Włożyć do gotującego się wywaru z kostki bulionowej i ziela angielskiego z liściem laurowym.Dusić pod przykryciem ok.30 minut
Autor: marzeniew
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: DorotaAnna
Data: 2010-10-30
każdą bitkę wołową przed smażeniem należy posmarować odrobiną musztardy najlepiej francuską. To naprawdę dodaje TEGO smaku
Autor: DorotaAnna
Data: 2010-10-30
smaczniejsze zrazy są smażone na maśle a nie na oleju.Wiadomo,iż mają tendencję do przywierania lecz cóż można zastąpić tak wspaniałym smakiem dla naszego podniebienia;)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8668/Zrazy-wolowe