Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina na
bitki 500 gramów
ogórek korniszon 8 sztuk
cebula 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
liść laurowy według uznania
ziele angielskie według uznaniakostka bulionowa 1 kostek
olej według uznania
mąka pszenna według uznaniaWykonanie:
mięso umyć i pokroić w plastry. Pobić tłuczkiem.Przyprawić. Na każdy przygotowany kawałek
mięsa ułożyć
korniszon i piórka
cebuli. Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obtoczyć w
mące i smażyć z każdej strony. Włożyć do gotującego się
wywaru z kostki bulionowej i
ziela angielskiego z
liściem laurowym.Dusić pod przykryciem ok.30 minutAutor: marzeniewZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaKomentarze:Autor: DorotaAnnaData: 2010-10-30każdą
bitkę wołową przed smażeniem należy posmarować odrobiną
musztardy najlepiej francuską. To naprawdę dodaje TEGO smakuAutor: DorotaAnnaData: 2010-10-30smaczniejsze zrazy są smażone na
maśle a nie na
oleju.Wiadomo,iż mają tendencję do przywierania lecz cóż można zastąpić tak wspaniałym smakiem dla naszego podniebienia;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: