Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
smalec 6 dekagramów
cebula 2 sztuk
chleb żytni razowy 5 dekagramów
boczek wędzony 10 dekagramów
jajko 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka według uznaniaWykonanie:
Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, rozbić, osolić i popieprzyć. Przygotować farsz.
chleb namoczyć (np. w
mleku), odcisnąć, dodać
jajo, pokrojony w paseczki
boczek, dodać
sól, '
pieprz i
paprykę, wyrobić. Rozsmarować farsz na każdym płacie
mięsa, zwinąć w rulonik, obtoczyć w
mące. W szybkowarze rozgrzać
smalec, obrumienić na nim zrazy, wrzucić pokrojoną
cebule i razem przesmażyć. Zalać całość
wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos
solą,
pieprzem i resztą
mąki.Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: