ßßß Cookit - przepis na Zrazy warmiński

Zrazy warmiński

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 60 dekagramów
mąka 1 łyżek stołowych
smalec 6 dekagramów
cebula 2 sztuk
chleb żytni razowy 5 dekagramów
boczek wędzony 10 dekagramów
jajko 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
papryka według uznania
Wykonanie:
Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, rozbić, osolić i popieprzyć. Przygotować farsz. chleb namoczyć (np. w mleku), odcisnąć, dodać jajo, pokrojony w paseczki boczek, dodać sól, ' pieprz i paprykę, wyrobić. Rozsmarować farsz na każdym płacie mięsa, zwinąć w rulonik, obtoczyć w mące. W szybkowarze rozgrzać smalec, obrumienić na nim zrazy, wrzucić pokrojoną cebule i razem przesmażyć. Zalać całość wodą, zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po otwarciu szybkowaru doprawić sos solą, pieprzem i resztą mąki.
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1900/Zrazy-warminski