ßßß Cookit - przepis na Szarlotka po królewsku

Szarlotka po królewsku

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 250 gramów
masło 100 gramów
cukier 50 gramów
żółtko 2 sztuk
jabłka 1 kilogramów
cukier 2 łyżek stołowych
rum 20 mililitrów
orzechy pistacjowe 20 gramów
rodzynki 50 gramów
konfitura morelowa 3 łyżek stołowych
Wykonanie:
Z mąki, masła, żółtek i cukru zagnieść ciasto, schłodzić. Jabłka pokroić, uprażyć z cukrem, cynamonem, rumem i rodzynkami. 2/3 ciasta rozłożyć na tortownicy, nałożyć jabłka. Z pozostałego ciasta zrobić wałeczki i ułożyć z nich kratkę na masie jabłkowej. Upiec. Na gorącym cieście rozprowadzić przetartą przez sitko konfiturę, posypać posiekanymi pistacjami
Autor: renataliw
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8280/Szarlotka-po-krolewsku