Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 250 gramów
masło 100 gramów
cukier 50 gramów
żółtko 2 sztuk
jabłka 1 kilogramów
cukier 2 łyżek stołowych
rum 20 mililitrów
orzechy pistacjowe 20 gramów
rodzynki 50 gramów
konfitura morelowa 3 łyżek stołowychWykonanie:Z
mąki,
masła,
żółtek i
cukru zagnieść ciasto, schłodzić.
Jabłka pokroić, uprażyć z
cukrem,
cynamonem,
rumem i
rodzynkami. 2/3 ciasta rozłożyć na tortownicy, nałożyć
jabłka. Z pozostałego ciasta zrobić wałeczki i ułożyć z nich kratkę na
masie jabłkowej. Upiec. Na gorącym cieście rozprowadzić przetartą przez sitko
konfiturę, posypać posiekanymi
pistacjamiAutor: renataliwZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: